ŽELIŠ DA TVOJE DETE UČI SA NAMA

Časovi srpskog za decu

Zašto srpski na klik?

Mi znamo šta je potrebno tvom detetu da savlada srpski!

Pomoći ćemo tvom detetu da sa lakoćom i kroz igru savlada srpski jezik i govori ga bez straha da će pogrešiti ili nešto nepravilno reći.

Bićeš i ti rasterećena i ponosna kada čuješ srpski tvog deteta dok razgovara sa voljenima iz Srbije sa puno samopouzdanja.

Individualizovani pristup

Svako dete ima čas prilagođen njegovim interesovanjima, nivou znanja jezika i uzrastu. Uz podršku učitelja lako uči kroz igru i zabavu, bez straha od greške osnažujuči svoje samopouzdanje.

Sertifikovani učitelji

Svi učitelji koji rade sa decom na našem programu poseduju višegodišnje iskustvo u radu sa najmlađima. Znaju da probude radoznalost kod deteta koja ih vodi do motivacije i želje za učenjem srpskog, ovladavanja novim jezičkim veštinama i sticanja novih znanja.

Višegodišnje iskustvo

Šesta, do sada najbrojnija generacija polaznika škole srpskog jezika za decu dijaspore Srpski na klik, dokaz je da su roditelji s razlogom ukazali puno poverenje našem programu. Zahvalni smo od srca na tome!

srpski na klik časovi
srpski jezik radionica
srpski radionica
radosno dete srpski jezik

ČASOVI SU PRILAGOĐENI UZRASTU I ZNANJU

Zašto je važno početi na vreme?

Mešanje jezika, greške u padežima i rodovima imenica, siromašan fond reči dovode do nesigurnosti mnogih mališana kada treba da govore na srpskom jeziku, čak iako su ga na najranijem uzrastu odlično znali. Tada se javlja stid i neprijatnost. Lakše im je da odgovaraju na jeziku sredine nego da tragaju za rečima i pravilnim rečenicama srpskog jezika. Pritom, znaju da im baš i ne ide i znaju da na kom god jeziku da se obrate roditeljima, oni će ih razumeti. Još ako je jezik okruženja lakši jezik nego srpski i/ili ako ga koriste veći deo dana u vrtiću ili školi, gotovo sigurno je da će motivacija da pričaju srpski biti sve manja. Znam da umeju i bake i deke da budu veoma zabrinuti zbog srpskog njihovog unučeta, onda oni prenose strah na roditelje, roditelji na decu i to vrlo frustrira. Ne brini! To je normalna pojava i mnoga deca i roditelji u dijaspori se nađu u ovakvoj situaciji. To je samo rezultat nedostatka okruženja srpskim jezikom i nedostatak prilika da u različitim okolnostima govore srpski jezik. Zato su časovi srpskog jezika prilika da deca od 4 do 11 godina  govore na jeziku svojih baka, deka i bar jednog od roditelja na raznorazne teme, kroz pesmu, pokret, igru, šalu, recitaciju, priču, bajke i glumu sa izvornim govornikom, a da to nisu roditelji i porodica. Tako se slobodno i bez straha od greške izražavaju i aktiviraju sve one potisnute reči koje su znali (pasivan rečnik) i motivisano uče nove. Udruženim snagama i dobrom saradnjom učitelja i roditelja zajedno prevazilazimo sve prepreke!

SRPSKI NA KLIK

Kako izgleda individualni rad?

U radu sa decom vodimo se dečijim interesovanjima kada je sadržaj u pitanju. To je važno kako bismo pokrenuli unutrašnju motivaciju kod deteta jer će jedino tako učenje biti s ljubavlju i potpuno efikasno. Bogatimo rečnik, vežbamo pravilan izgovor glasova, vežbamo gramatičku strukturu, pravilnu upotrebu padeža i rodova, učimo ovladavanje pismima, kako ćirilicom tako i latinicom, čitamo, pišemo, stvaramo i maštamo. Deca pravilan govor usvajaju kroz komunikaciju i metode koje su prilagođene uzrastu i nivou znanja srpskog jezika tako da dete nema pritisak od gramatičkih pravila i definicija. Radimo u opuštenoj atmosferi, kroz igru i zabavu u veselom raspoloženju i odličnoj energiji.

Čas traje do 30 ili 45 minuta. Imajući u vidu onlajn uslove rada, pažnju i koncentraciju, uzrast i nivo znanja jezika prilagođavamo trajanje časa. Časove zakazuješ u terminima koji vama odgovaraju, dinamikom koja odgovara i tebi i tvom detetu. Zapravo, ti biraš koliko puta sedmično će tvoje dete imati čas srpskog jezika.

Zakaži besplatan probni čas

To je oko 20 minuta upoznavanja sa učiteljicom. To će ti biti pokazatelj da li tvom detetu prija i odgovara naš način rada, a nama da vidimo koja su interesovanja tvog deteta, kako uči, koje aktivnosti su mu omiljene. Jer ukoliko nastavimo saradnju, na osnovu toga pravimo plan rada.

Časovi se održavaju preko Zoom App.

Kurs 10 časova
(30 min) 

(drugo dete ostvaruje popust 20%)

190 EUR/ paket časova

Kurs 10 časova
(45 min)

(drugo dete ostvaruje popust 20%).

210 EUR/ paket časova

Časovi su namenjeni deci uzrasta od 4 do 11 godina, nebitno je da li imaju početno znanje jezika ili ne

Časovi srpskog jezika online