slika za blog dvojezično dete

Budi ponosna na sve što si postigla

Želim da ti pošaljem neizmernu podršku i ohrabrenje dok odgajaš predivno dvojezično dete u porodici u kojoj svaki član govori različitim maternjim jezikom. Tvoj trud, posvećenost i ljubav prema svom detetu su izuzetni i vredni divljenja.


Razumem da je ovo putovanje ponekad izazovno, ali želim da znaš koliko je važno što dete ima priliku da odrasta u okruženju koje neguje i poštuje različite jezike i kulture. Tvoja posvećenost tome da se dete nauči srpskom jeziku je neprocenjiva. To će mu otvoriti vrata ka bogatom nasleđu, omogućiti mu da razume svoje korene i da se poveže sa drugim ljudima na dubljem nivou.

Tvoja sposobnost da izbalansiraš oba jezika u svakodnevnim aktivnostima i komunikaciji je inspirativna. Iako muž govori drugim maternjim jezikom. Ti si tu da detetu pružiš podršku i usmeriš ga na srpski jezik. Tvoja posvećenost prema tome da dete ima pristup svojim korenima i jeziku je divna.


Nemoj sebi prebacivati ako ponekad osećaš da su izazovi previše veliki. Znam da radiš najbolje što možeš i da se trudiš da pružiš svom detetu najbolje moguće iskustvo. Tvoja ljubav, strpljenje, doslednost i upornost su ključne. Seti se da si ti ne samo majka, već i most koji povezuje dve kulture i jezike u jednoj porodici.


Hvala ti što si takva inspiracija i podrška svom detetu. Tvoja posvećenost i ljubav će imati trajan uticaj na njegov život. Bez obzira na izazove, znam da ćeš nastaviti da pružaš sve što je potrebno kako bi tvoje dvojezično dete raslo svesno svojih korena i sa sposobnošću da se izrazi na više jezika.


Uvek sam tu da te podržim i da ti pružim podršku. Zajedno ćemo prevazići sve izazove i stvoriti divno i obogaćeno okruženje za tvoje dete. Budi ponosna na sve što si postigla i na put kojim ga vodiš.


Sa ljubavlju i divljenjem,
Jovana